Notranja vrata

 

Kvalitetna notranja vrata izdelana v Mizarstvo Oblak Boštjan Žiri

Odražajo dovršenost narejenega unikatnega izdelka s katerim se nedvomno lahko pohvalite kjerkoli. Vsaka naša lesena notranja vrata imajo masivni podboj in kompaktna vratna krila z masivnimi nalimki. Izdelujemo furnirana, lesena, steklena notranja vrata. Vsa okovja notranjih vrat vsebujejo 3D nastavitev, ki so lahko vidna ali skrita z magnetno ključavnico. Vsi robovi so v osnovi soft izvedbe R3mm. Zagotavljamo vam zadovoljstvo z vrati in njihovo funkcijo.

IZDELUJEMO NOTRANJA VRATA UNIKATNEGA IZGLEDA IN VRHUNSKE KAKOVOSTI Z MASIVNIMI PODBOJI V RAZLIČNIH MODELIH VRAT:

Gladka furnirana notranja vrata v modernem dizajnu s klasičnimi nasadili ali pa skritimi nasadili in magnetno ključavnico.

V celoti masivna notranja vrata oz. vrata klasične oblike in podeželskega izgleda.

Prehodna notranja vrata izdelana običajno med prostori z različno temperaturno razliko.

Notranja vrata z vstavki stekla v vratno odprtino ali pa v celoti stekleno vratno krilo z okovjem za steklo

Vhodna vrata v blok stanovanje za katera je želja po čim boljši zvočni izolativnosti vsakega stanovalca v več stanovanjskem objektu ali bloku

Pestra izbira modelov vrat, ki je lahko izdelan čisto po vaši želji

Vrata s skritimi podboji poravnani z zidno odprtino v liniji

Pestra ponudba kljuk HOPPE,  vratne kljuke TUPAI

Velika izbira okovja za notranja in vhodna vrata ter dodatkov ki spadajo k izvedbi prenove ali novogradnje.

Pomembne informacije za nakup notranjih vrat

Pri vsakem nakupu moramo vedeti kaj pravzaprav želimo imeti in seveda kakšno kvaliteto si bomo privoščili za dom, ki nam daje občutek topline, domačnosti. V prvi fazi je potrebno imeti v mislih za kakšen stil se bomo odločili (moderen, klasik, prestiž, trend, starinsko, rustikal). Izdelki so lahko različnih cenovnih razredov, vendar moramo pretehtati, kateri morajo biti bolj kvalitetni kot drugi. Ko izbiramo notranja vrata, moramo upoštevati, da je to izdelek, ki nam bo krasil dom dolgo časa in je zato prava odločitev zelo pomemben dejavnik. Poleg tega pa vrata navzven kažejo tudi naše lastnosti oziroma karakter človeka, ki v tem okolju živi. Notranjih vrat nikakor ne smemo ovrednotiti enako kot določene kose pohištva, ki ga lahko zamenjamo kadarkoli z novejšimi modernimi dizajni. Menjava vrat je bolj zapleten postopek kot menjava pohištva in ostalih izdelkov iz lesa. Pri tem delu se srečujemo z raznimi poškodbami sten, tal in drugih elementov prostora, zato je prava odločitev res še kako pomemben korak pred nakupom notranjih vrat. V Mizarstvu Oblak Boštjan Žiri se trudimo da boste z nakupom notranjih vrat dolgoročno zadovolnji, za to smo vam pred odločitvijo pripravljeni strokovno svetovati. Pri adaptaciji hiše moramo biti pozorni predvsem na obstoječe pode, ki so najpogostejšji razlog za težave z vgradnjo novih vrat. Našim kupcem svetujemo, da se posvetujejo z nami, kako narediti predpripravo za vgradnjo notranjih vrat. Vedno priporočamo našo izvedbo masivnega podboja, kjer lahko določene detajle prilagodimo in vratno krilo, ki je kompaktne izvedbe in je dolgoročno bolj odporno kot sorodni izdelki. Ravno podboj bi lahko rekli, da je srce vrat, saj prenaša vse vrste obremenitev, kot tudi težo vratnega krila. V našem podjetju vam s strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami z veseljem pomagamo uresničiti vaše želje in zahteve dobrega nakupa. Vse izdelke naredimo po meri, obliko pa prilagodimo. Dobro in pametno je, da do časa začnemo z zbiranjem informacij, ki so potrebne za uspešno delo mojstrov pred nami.  Zelo pomembne so svetle zidarske odprtine saj vam definirajo končno svetlo odprtino.

Na kaj moramo paziti v pripravi odprtin in končnega tlaka notranjih vrat

Kot že prej omenjeno je zelo pomemben podatek, koliko mora biti široka in visoka zidarska mera odprtine v steni. Ker imamo proizvajalci notranjih vrat in vhodnih vrat v stanovanje različne sisteme dela in različne detajle izdelka, se je o tem pametno predhodno prepričati in povprašati izvajalca. Izpostaviti je potrebno tudi različne izvedbe nasadil, ki obstajajo na trgu dan danes. Iz tega vidika je predpriprava tal in pripiral zelo pomembna za končni videz vgrajenih vrat. Že med klasičnimi nasadili in skritimi nasadili je velika razlika v posamezni predpripravi podov. Velikokrat se v praksi pojavlja dejstvo, da ljudje namenijo premalo časa osveščanju s predhodnimi informaciami, ki jim jih lahko podamo dolgoletni mojstri že v enem samem telefonskem pogovoru. Tako večkrat prihaja do raznih težav že na objektu med strokovnim ogledom dejanskega stanja. Ko po običajnem postopku v stanovanju uredite estrihe se odpirajo vprašanja mojstrov do kje pa moramo položiti keramiko oziroma katerekoli vrste poda. Spet bi lahko rekli, da je pametno imeti zaradi različnih izvedb podbojev in vrat informacijo, ki vam jo lahko poda mojster za izdelavo notranjih vrat. Takrat je običajno že zrelo obdobje, da nas kontaktirate in zahtevate izmero na objektu. Naša praksa je, da prinesemo s seboj merilne pripomočke, detajl podboja, katalog kljuk in stekel. Seveda se je za izdelavo vrat zaželjeno vsaj en mesec prej najaviti, da vas damo v čakalno vrsto. Tako je lažje za vas kot kupce in za nas kot izvajalce del, ki moramo dela primerno organizacijsko izpeljati. Da pa ne pozabimo opozoriti, kako pomebne so zaključne obrobe pri tleh. Običajno je to lesena zaključna letev oziroma 10 cm pas keramike nalepljen na zid. Pri zidarski odprtini je dobro da nam predhodni mojstri zadnje ploščice ne prilepijo, ampak to storijo, ko so vrata gotovo vgrajena. V primeru, da je to lesena letev, lahko to odrežemo sami po končani montaži vrat.

Masivni podboj notranjih vrat

Masivni podboj slikaVeliko obrtnikov za moderna notranja vrata in podbojev v notranjosti uporabljajo iverico, kar je s stališča cene dobro, trdnosti pa ne, še posebno pri občasnem silovitem odpiranju vrat. Ker je vratno krilo posredno vezano na podboj, v naši praksi kaže, da je zelo smiselna izdelava masivnega podboja v celoti za notranja vrata. Pri izvedbi podboja lahko dodamo klasična nasadila in skrita nasadila. V vsakem primeru se tridimenzionalno nastavljajo in so iz estetskega vidika prijazni. Izdelava lesenega podboja je dobra, ker so vsa nasadila (panti) zavijačena direktno v les. Ne morejo se izruvati, čeprav nosijo težo krila, ki ima v velikih primerih vgrajeno še stekla. V vseh podbojih so vgrajena kvalitetna tesnila, ki se stiskajo in vedno prilegajo na vratno krilo ob enem pa blažijo udarce pri zapiranju. Tesnenje in mehkoba zapiranja je zelo odvisna od kvalitete vgradnje vrat. Na masivni podboj vgrajujemo moderna notranja vrata, klasična gladka vrata, v celoti steklena krila, masivna notranja vrata ter lesena vrata z dodatkom stekla ali okrasnih okvirjev. Pri sistemu skritih nasadilih pri nas vgrajujemo močne pante z magnetno ključavnico. Vsa notranja vrata izdelana po meri imajo pri nas masivne podboje v celem preseku, kot je prikazan na sliki. Vratna krila in podboj pri nas  SOFT izvedbe v osnovi ponudbi , ostrorobi robovi ali bombirani podboj v ponudbi po naročilu, zaobljenost robov lahko prilagodimo po vaši želji.

Kaj storiti, ko nam cena in zaupanje izvajalca notranjih vrat odgovarja

Običajna praksa je, da osnovno ceno za notranja vrata podamo preko telefona ali informativne ponudbe. Naša notranja vrata so unikatna zato je cenik vrat oblikovan na osnovi povpraševanja. V primeru strinjanja s ceno se lahko dogovorimo za obisk in ogled vaše situacije, v kolikor se za nakup vrat odločite je izmera brezplačna, v drugem primeru jo zaračunamo. Če so predpriprave pravilno narejene in dokončane, se iz naše strani podajo nasveti, koristne informacije za izdelavo vrat, istočasno se izvedejo točne izmere, ki jih v vsakem primeru naredimo sami. Pred nakupom se skupaj posvetujemo in na podlagi končnih dogovorov med nami izdelamo končno ponudbo za izdobavo vrat. Na podlagi plačanega avansa nudimo različne popuste, hkrati pa prične veljati rok izdelave.

Preplastitev kovinskega podboja z lesenim

Oblačenje kovinskih podbojev se je pričelo zaradi težavnega odstranjevanja le teh iz betonsko armiranih zidov. Največja težava pri oblačenju obstoječega podboja je zmanjšanje svetle mere prehoda, zato smo razvili posebne detajle, ki so namenjeni samo za preplastitev kovinskega podboja na masivne izvedbe. Pri tem se izognemo rušenju in popravilu poškodb, ki nastanejo pri demontaži. Naš sistem omogoča tudi kvalitetno postavitev novih lesenih podbojev, s katerimi skrijemo napake kovinskega. V praksi se je pokazalo, da so kovinski deli vgrajeni postrani, zato se lesena vrata sama zapirajo ali pa se zadevajo ob zapiranju. Pomembna je tudi informacija, da nismo dimenzijsko omejeni, po meri izdelamo klasične podboje ali z nadsvetlobo. Modeli notranjih vrat, barv pa v vsakem primeru prilagajamo želji stranke. Zagotavljamo kvalitetno tesnenje lesenih notranjih vrat in možnost nastavitve nasadil v tri smeri.

Notranja vrata cenik in regija

Notranja vrata cene prilagodimo po ponudbi izdelana na podlagi popisa kupca. To pomeni, da za izmero vrat v grobem poskrbi vsak posameznik sam, na podlagi dimenzije: višina zidarske mere, širina med špaleto in debelina zidu pomerite in zaprosite za ponudbo, kjer navedete model notranjih vrat in vrsto lesa oziroma barve. Po tem na podlagi teh dejavnikov iz naše strani naredimo kalkulacijo stroškov izdelave vrat in montaže s prevozom. Cenik notranjih vrat oblikujemo po dejanski kalkulaciji glede na vaše želje.Okvirna cena je informativno oblikovana lahko preko telefonskega klica, povpraševanja preko emaila ali hitrega obrazca.

Večina notranja vrata vgrajujemo po Sloveniji:

  • notranja vrata Primorska regija
  • notranja vrata Gorenjska
  • osrednja Slovenija
  • Dolenjska
  • Štajerska regija
  • Ljubljana in okolica
  • Slovenija

Moderna notranja vrata s skritimi podboji v aluminjasti izvedbi poravnani z zidom

Moderna notranja vrata s skritimi podboji trenutno predstavljajo novost v lesno predelovalni industriji. Ker so želje naših kupcev čedalje večje med prvimi stopamo v izdelavo lesenih notranjih vrat poravnanih z zidom, kar pomeni da aluminjasti nevidni podboj vgradimo v zidno odprtino, namenjeno za vgradnjo vrat in na to izdelamo močno unikatno izdelano vratno krilo s skritimi panti in magnetno ključavnico. Postopek vgradnje vratnega krila in aluminjastega podboja zahteva malo drugačen vrsten red izvedbe, kot za klasična notranja vrata. Idealen čas za vgradnjo alu podboja v zidno odprtino naredimo pred izdelavo ometov. Ker pred ometi vgradimo skriti podboj, tako najlažje zidarski mojstri zaključijo zidne odprtine glede na pozicijo vrat poravnanih s steno. Poleg tega pa je najbolje, da se na delih alu podboja ne dograjuje ometnih delov, saj ob silovitem zapiranju vrat lahko pride do razpoke med zidno odprtino in aluminjastemu delom podboja. V primeru da vaši prostori že vsebujejo ometane in finiširane stene pa postopek vgradnje podboja predhodno izvedemo iz strani našega mizarskega monterja in naknadno malarski mojstri bandažirajo in pokitajo zidni del med stikom podboja in že narejenega ometa. Spoj seveda mora biti utrjen z mrežico in kvalitetno maso, ki obstane trdna in prožna dolgoročno. Izdelava vratnih kril na aluminjasti podboj v teh primerih naredimo istočasno. Če pa se alu profile vgradi v zidno odprtino pred ometi, krila izdelamo tik pred vselitvijo v novo stanovanje. Tak sistem dela preprečuje morebitne poškodbe vrat v fazi del izgradnje novega stanovanja, hkrati pa v končnem delu takega sistema po meri izdelana vrata lahko prilagajamo končni situaciji predhodno izdelanih tlakov in vseh ostalih elementov stanovanja. Tako interjer postane moderen in mojstrsko dovršen. Ostale pomembne informacije v zvezi z vgradnjo notranjih vrat s skritimi podboji v aluminjasti izvedbi lahko dobite brezplačno na naši kontaktni telefonski številki.