Lesene stopnice

Lesene stopnice narejene v Mizarstvo Oblak Boštjan Žiri

Izdelava unikatnih masivnih stopnic odražajo odziv lepote in trdnosti v vašem prostoru. Kvaliteta našega dela se predvsem izkazuje na osnovi naših izkušenj in posluha za naročnike s katerimi si utrjujemo zaupanje in dobro ime med ponudniki stopnic.

Modeli stopnic, ki jih izdelujemo:

  • Stopnice na beton
  • Stopnice na železno konstrukcijo
  • Samonosilne stopnice
  • Spiralne stopnice

Kot dodatek pa za vas priskrbimo več vrst stopniščnih ograj, možnosti so:

  • V celoti lesene ograje
  • Lesene v kombinaciji inoxa
  • Steklene
  • Pritrditev ograje na steno

Stopniščna ograja se običajno montira na stopnice ali betonsko podlago

Prodaja stopnic po meri pomeni kakovost, ki se jo ob vgradnji prilagodi na stanje betonske ali bilo katere konstrukcije v vašem stanovanju. Naše podjetje poskrbi za zamenjavo starih stopnišč kakor tudi oblaganje stopnic v lesene dele za novogradnjo. Običajna praksa temelji na primarni zamenjavi lesenih delov in sekundarni obdelavi stopnišča, ki jo običajno naredi malarska stroka. Pri tem se zamaskira in finalno obdela vse malenkosti, ki so ostale vidne in poškodovane po montaži lesenih pohodnih delov. Glede na željo vam poleg stopnic priskrbimo ograjo za stopnišče pri čemer upoštevamo vse standarde, ki so pomembni za oprijem ljudi, ki se po strmih stopnicah držijo za ročaj. Še posebej je pomembno držalo, kjer so majhni otroci ali starejši ljudje, saj hoja po stopniščih zahteva dodatno varnostno previdnost. Odločitev za dizajn stopnic zavisi od potreb ljudi, ki naročajo lesene stopnice.

Debelina pohodnega dela stopnic in materiali za izdelavo lesenih stopnic

Pohodne ploskve za lesene stopnice naredimo debeline 40 mm, širina in dolžina masivne stopnice (štaple) pa prilagodimo meram, ki so predhodno določene. Poleg pohodnih delov lahko v les zapremo tudi čelno stran, ki pa je lahko malarsko obdelana, kot druga možnost je čelo iz keramike, v največji meri pa je trend, da se čela stopnic obleče v steklo. Vsa stekla so lahko kaljena različnih oblik in vrst stekla. Stekla med stopnicami iz zadnje strani tudi barvamo, lahko je čelnica s steklom originalno satinirana in jo ni potrebno dodatno barvati, barvna stekla pa se prelivajo v kontekst s pohodnimi lesenimi deli in zidom stopnišča. Trend v izdelovanju lesenih stopnic pri nas vključuje lesene pohodne dele, steklena čela, masivne nosilne stebre za ograjo, leseni ročaj in vertikalne inoks okrogle palice, ki so brušene. Rostfrei po našem mnenju odlično pristoji v kombinaciji lesa in stekla, zato na zidove večkrat namestimo inox nosilce na katerega montiramo okrogel ročaj.

Lesene stopnice lahko v kombinaciji lučk postanejo prestižne

Prestižne lesene stopnice vključujejo poleg kvalitetne izdelave tudi dodatke svetil, ki pričarajo romantiko na stopnicah še dodatno, hkrati se poveča vidljivost pohodnega dela. Led luči na stopnišču dodatno popestrijo estetiko in svetlobo ki pada na lesene pohodne dele stopnic. Cenik stopnic pri nas ne obstaja, ker vsako stopnišče izdelano v Mizarstvo Oblak Boštjan predstavlja unikatni izdelek. Unikatne masivne stopnice služijo in nudijo dolgotrajno življenjsko dobo, za to se cene za izdelavo lesenih stopnic oblikujejo po ponudbi. Masivna stopnišča izdelana po meri se prilegajo samo v prostor katerega smo strokovno izmerili predhodno in cena za tak izdelek ne more biti enakovredna industrijskemu proizvodu. Za izdelavo kvalitetnih stopnic je pomembna kakovostna vgradnja materialov, trenutni trendi za prestižna lesena stopnišča večkrat pridejo v poštev iz masivnega lesa hrast grča, kar pomeni večkratno pojavljanje zdravih grč v stopniščnih pohodnih delih, ki so temeljito obdelane. Glede na izmere stopniščne odprtine naredimo kalkulacijo višin in širin ter študijo vgradnje stopnic pri kateri upoštevamo maksimalne trdnostne lastnosti stopnišča, še posebej kadar gre za lesene stopnice z ramami.

Finalna zaščita lesenih stopnic, premazi za lesene stopnice

Masivna stopnišča predstavljajo naraven izdelek v vašem domu, kjer je osnovna surovina za izdelavo stopnic običajno masivni les trše osnove, kot so: (hrast, bukev, oreh, jesen…) Finalna zaščita lesenih stopnic mora vsebovati najmanj tri kratno lakiranje ali oljenje z laki, ki so odporni na obrabo in mehanske poškodbe, pri nas nismo največji zagovorniki luženih stopnic, saj se na sprednjem sredinskem delu pohodne površine les obrabi in hkrati lužilo odstrani oziroma zdrgne do globine lesa štaple. Tak pohodni del težko popravimo, saj v takih primerih moramo globinsko v les obrusiti celotno površino in jo na novo lužiti, kar pa je iz vidika odtenka barve težko ujeti originalno barvo ostalih delov. Nasvet iz naše strani za izbiro materiala, uporabite naravni les željene barve, pri katerem enotna barva sega v celi presek lesene stopnice.  Dotrajana stopnišča izdelana iz masivnih ploskev, ki so prozorno lakirane ali oljene natur enostavno čez čas samo obnovimo, po potrebi predhodno les obrusimo.  V vseh primerih za vas poleg izdelave stopnic in ograj nudimo kakovostne nasvete in možnost obnove z laki, voski ali olji. Stopnice Oblak nudijo celostno storitev na enem mestu.

Predlagamo da nam pošljete povpraševanje po vaših stopnicah in skupaj pridemo do vašega zadovoljstva!