Prehodna notranja vrata (vetrolov)

Vetrolov na prehodnem hodniku v stanovanje

Prehodna stanovanjska vrata v zimsko letnem času igrajo glavno vlogo, saj preprečujejo vdor mraza v naše prostore kljub odpiranju glavnih vhodnih vrat. Izdelavo vetrolova lahko kompatibilno naredimo v istem izgledu kot ostala notranja vrata pri tem pa konstrukcijo vrat ojačamo proti krivljenju. Konstrukcijsko se naredi krila močna z možnostjo zaklepanja na cilindrični vložek. Tesnenje vrat naredimo dvojno, pri tem pa na spodnjem delu vrat dodamo še talno tesnilo, ki dodatno v tla zatesni ob zapiranju. Prehodna vrata v večini primerov vstavljamo steklo, saj je potreba po svetlobi v hodniških delih velika. Steklene odprtine prilagodimo na obstoječa notranja vrata ali ohranimo videz oblike stekla, kot na vhodnih vratih, ki so pred prehodnimi vrati. Podboj za prehodna vrata ponavadi naredimo masiven v celem preseku saj vrata zaradi temperaturnih razlik morajo biti grajena močnejše izvedbe in posledično naraste tudi teža vratnega krila.

Finalna zaščita za prehodna vrata

Prehodna vrata v vetrolov niso posebej izpostavljena vremenskim vplivom zato ni potrebe po večji finalni zaščiti, ki bi morala biti odporna na vlago in zunanje vremenske pogoje. Za finalno zaščito uporabimo lahko:

  • poliuretanski lak poljubnega sijaja
  • akrilni lak, ki je UV odporen
  • površino lahko naolimo ali pa voskamo

Dodatne nasvete za finalno zaščito notranjih in vhodnih vrat dobite na strani, kjer nudimo nasvete za barvanje in vzdrževanje vrat

Montaža notranjih prehodnih vrat

Vse stvari se odvijajo po predhodnih dogovorih in vrata so na vašem objektu. Dobro je, da končane pode in občutljive stvari predhodno zaščitite s kartonsko embalažo. Vsa notranja vrata pri nas so v sestavljeni obliki kar pomeni, da se enostavno vstavijo v zidno odprtino in pričnejo strokovno vgrajevati. Ko so notranja vrata na suho montažni sistem vgradnje že pravilno pripravljena, se jih ob zidni odprtini zalije s purpensko peno, nato se vgradi kljuka na krilo in zaključi z zaključnimi letvami. Trajanje montaže za novogradnjo klasičnih vrat traja nekje dve do tri ure (če so stene ravne). Pri raznih demontažah pa se seveda postopek izvedbe lahko podaljša tudi do 3x. Po potrebi poskrbimo za odvoz starih vrat na deponijo. Masivne podboje do zidnih delov po potrebi zaključimo z zaključnimi letvami v stilu z izdelavo prehodnih vrat in izdelava prehodnega podboja, ki je v celem preseku masivne izvedbe.