Nevidni alu podboji za notranja vrata

Nevidni-podboji-vrat     detajel-alu-podboja

Galerija vrat s skritimi podboji

SKRITI PODBOJI ZA NOTRANJA VRATA

Nevidni podboji v prostoru izražajo moderen dizajn, kjer se notranja vrata poravnajo v liniji z zidom. Stik vrat in zidu predstavlja ozka fuga, pri čemer je viden rob alu podboja. Moderna notranja vrata s skritimi podboji nudijo možnost poravnave z zidom v hodniku, pri čemer se lahko vrata odpirajo v prostor ali pa v hodnik. Alu okvir za podboj pritrdimo v zidarsko odprtino in ga malarsko obdelamo po sami vgradnji vrat v odprtino. Notranja vrata s skritimi podboji nudijo elegantnost in preprost izgled vsakega doma. Funkcija vrat ostaja kakovostna, tiha in neopazno rokovana, notranja vrata tako postanejo nevidna in ne vpadajoča v oko. Beseda NOTRANJA VRATA DOORLINE kot jo uporabljamo pri nas za predstavitev vrat, ki so poravnana z zidom, so trenutno TRENDOVSKA VRATA na trgu. Vse linije vrat postanejo sodobnost, modernost vašega doma s pridihom dobrega počutja doma.

SMER ODPIRANJA VRAT 

Linijska notranja vrata doorline lahko v sami osnovi odpiramo iz hodnika v prostor ali obratno. Glavna prednost modernih vrat s skritimi podboji odraža v linijah ki so poravnane z zidom, to je običajno v hodniških prostorih interjerja. Ker veliko ljudi ne ve sigurno kako se določi smer odpiranja vrat, smo za vas to slikovno razložili. Prvi primer vrat predstavlja poravnavo z zidom hodnika in odpiranje v prostore ali sobe. Slika odpiranja vrat predstavlja na levi strani desno odpiranje v prostor, med tem ko na levi strani odpiramo vrata v prostor iz leve strani proti desni, kar pomeni da je odpiranje vrat levo ali drugače rečeno “leva vrata“.

Doorline vrata smer odpiranja v prostor levo ali desno odpiranje 

Ker pa imamo možnost odpiranja vrat v hodnik in imamo pri tem poravnano krilo s steno hodnika moramo slikovno narediti predstavitev za vas tudi v obratni smeri. Tako bomo notranja vrata z alu podboji predhodno vgrajene v vaše zidove montirali ravno obratno, kar pomeni da se slika odpiranja zasuka za 180 stopinj in le tako dobimo pravilno smer odpiranja, če se držimo nasvetov za odpiranje vrat iz naše strani. Desna slika vrat prikazuje odpiranje iz prostora v hodniški del, kar pomeni če stojimo v hodniku, vlečemo vrata proti sebi in tako dobimo levo odpiranje vrat.  Drugi primer pa prikazuje vlek vrat pri odpiranju proti sebi iz hodniškega dela kar pomeni da tako dobimo desno odpiranje vrat, drugače rečeno “desna vrata“.

Doorline vrata smer odpiranja iz prostora v hodnik levo ali desno stran 

V primeru naročila notranjih vrat poravnanih s stensko linijo tako navedite osnovno mero kot je širina zidne odprtine in višina zidarske odprtine namenjene vgradnji aluminij podbojev. Smer odpiranja vrat za ponudbo ne igra nobene vloge, saj cena doorline vrat zaradi različne strani odpiranja ni nič drugačna, prav tako cena ni spremenjena zaradi izdelave vrat po meri. Naše mizarstvo izdeluje vrata unikatna po meri, z odlično kvaliteto izdelave, saj vsa vrata narejena v Mizarstvu Oblak naredimo v celoti sami na sodobnih CNC strojih za lesno obdelovalno  industrijo. Ko se odločite za naročilo, se ob izmeri vrat definira in zapiše na špaletno odprtino številko vrat po vrsti in smer odpiranja zaradi lažje orientacije pri sami vgradnji skritih profilov. 

BELA NOTRANJA VRATA S SKRITIMI PODBOJI V ALU IZVEDBI (DOORLINE) 

Bela notranja vrata poravnana s steno so dandanes trend vsake moderne ali klasične gradnje. Velikosti notranjih vrat lahko v višino presegajo čez 250 cm, saj jih odlikuje močna konstrukcija in izolativna sredica krila. Višja ali celo dostropna vrata iz vidika dizajna tako še dodatno popestrijo interier v katerem bivamo. Vrata doorline izdelana v Mizarstvo Oblak Boštjan so primerna tako za naše privat domove, kot tudi za poslovne prostore, katerih namen je našim kupcem pokazati novo generacijo vrat z najmanjšo opaznostjo in linijsko poravnavo.  Kakovost odpiranja in zapiranja dosegamo z vrhunskim okovjem, ki je skrito in tiho, magnetna ključavnica skrbi za tiho delovanje pri zapiranju kril, med tem, ko skriti tečaji vrat nosijo obremenitve teže krila in vrtenja okrog svoje osi s pomočjo kakovostnih nasadil, katera se nastavljajo 3D, torej njihova nastavitev skrbi za enakomerno fugo na obodu krila in alu profilov vrat. V primeru gradnje ali adaptacije stanovanja še vedno lahko uporabite metodo izdelave objemnih podbojev, kjer se na zidarski odprtini za vrata namesti masivni podboj in se na njega montirajo vrata z vidnimi tečaji, kot tudi skriti sistemi vratnega okovja. Tako lahko rečemo, da se v našem podjetju dobijo rešitve za vsakogar, ki potrebuje nova notranja vrata.

Bela notranja vrata poravnana z zidom, moderna

OKOVJE ZA NEVIDNI PODBOJ

Uporaba okovja za aluminjaste podboje notranjih vrat poudarjajo dizajn vrat v moderni obliki, okovje je zato skrito in kljub modernosti vrat omogočajo vrhunsko nastavitev v tri smeri nastavljanja. Regulacija skriti panti nameščeni na alu okvir lahko nastavljamo po višini, širini in globini. Za tišje delovanje vrat skrbi magnetna ključavnica, ki v fazi odpiranja tiho preskoči v fazo zapiranja vrat. Tesnenje notranjih vrat z nevidnimi podboji uredimo enojno, pri čemer tesnilna gumica poskrbi za blaženje sunkovitega zapiranja vrat in hkrati tesnenje vrat iz vidika zvočnosti in prehoda zraka med prostori.

MATERIALI ZA KRILA NAMEŠČENA NA SKRITI PODBOJ

Vratna krila montirana na alu podboj poravnan z zidom nudi vrhunsko kvaliteto v smislu dizajna in funkcije odpiranja in zapiranja vrat. Krila so prilagojena na alu podboj ter ustrezno finalno zaščitena. Vratna krila izdelana po meri in poljubni obliki poleg estetike lahko prilagodimo barve in različne dodatke, kot so: inox, fototapete na krilih, steklo. Lesena vrata so izdelana iz močne okvirne konstrukcije ter iverokalno sredico, ki pa namensko podaja trdnost, kompaktnost in zvočno izolacijo vrat. Vratna krila so lahko gladka furnirana ali pa barvana na različne odtenke po RAL lestvici. Vsa vrata lahko nadomestimo s stensko tapeto ali fototapeto prilagojeno vaši želji. Motivi fototapete za vrata izražajo sliko, prilagojeno za vaš prostor. Vratne kljuke Hoppe nameščene na vratna krila dodatno poskrbijo za popestritev estetike in dizajn vrat v vašem domu.

vrata-poravnana-zidom

 

CELOSTNA REŠITEV SISTEMOV ZA NOTRANJA VRATA Z NEVIDNIMI PODBOJI NA ENEM MESTU

Lesena notranja vrata  narejena po meri in vgrajena s skritim okovjem predstavljamo v novi obliki podbojev za notranja vrata, ki so iz aluminija, prednost aluminjastih podbojev vidimo v vrhunskemu dizajnu vrat. Trend notranjih vrat pri tem nudi možnost poravnavanja krila s steno, predvsem pomembno dejstvo pa je iz vidika odpiranja vrat. Moderna notranja vrata lahko odpiramo v prostor ali pa v hodnik in pri tem zunanjost vrat poravnamo z zidom. Zakaj celostna rešitev na enem mestu???  Vrata izdelana v mizarstvu Oblak Boštjan Žiri temeljijo na vrhunski kvaliteti, ki jo s ponosom kažemo po celi Sloveniji. Ker trend vrat nenehno napreduje za vas ponujamo sisteme s skritimi panti in magnetna ključavnica ta vrhunska vrata tiho zapre. Tiho zapiranje vrat omogočajo vrhunska 3D nastavljiva nasadila in tesnilna guma, ki blaži zapiranje vrat. Celostna rešitev notranjih vrat pa se kaže poleg podbojev z dodatki stekla, ki so kompatibilne z vsemi vrati v prostoru. Steklena notranja vrata ponujamo v izvedbi skritih nasadil narejene z aluminjastimi profili s dvoslojnimi stekli.

Skriti-podboji-vrata-moderna-notranja-vrata

MODERNA NOTRANJA VRATA PORAVNANA S STENO

Moderna vrata v liniji s steno dovršijo stanovanje v smislu dizajna vrat. Podboj za notranja vrata postane skriti element, ki ločuje zidno odprtino in vratno krilo iz lesa. Želje naročnikov vrat lahko izpolnimo na dva prijetna načina in sicer lahko notranja vrata na zidu poudarimo na tak način, da na bel zid umestimo temno vrsto lesa, kot so različni furnir lesa (ameriški oreh, wenge, palisander, hrast grča, črna limba, ebenovina, santos palisander, makasar, zebrano, teak in ostale furnirje na trgu). Lahko pa na bel zid naredimo bela notranja vrata z urezanimi črtami v prečno smer ali pa celo popleskamo zid in vrata, kar krilo in steno naredimo skoraj da nevidno. Poleg naštetih sistemov na notranja vrata lahko nalepimo fototapeto s motivom ali barvno tapeto, na vsak način se poskušamo izogniti barvi notranjih vrat visoki sijaj.

DEBELINA VRATNEGA KRILA ZA NEVIDNI PODBOJ

Vrata z nevidnimi podboji morajo imeti kompaktnost, kjer je poudarek med drugim iz vidika protizvočnosti vrat. Preprečevanje hrupa preko vrat lahko dosežemo z močnejšo izvedbo, krilo tako naredimo debeline 5 cm, kar v praksi pomeni ojačitev konstrukcije in zmanjševanje prehoda zvoka in toplote. Povečanje debeline vratnega krila hkrati poudarjamo modernost notranjih vrat. Moderna notranja vrata s skritimi podboji tako bolje tesnijo in iz vidika dizajna izgledajo, dajejo občutek masivnosti v našem prostoru.

DOOR LINE VRATA in TRENDI NEVIDNIH PODBOJEV so lahko tudi iz PARKETA

Dovršenost notranjih vrat modernega trenda trenutno sega v oblike in dizajn: ( DOOR LINE vrata ). V naši proizvodnji Door line vrata imenujemo skrita vrata oziroma notranja vrata s skritimi podboji, ki so temelj sodobno izdelanega interierja. Prednosti vrat LINE so predvsem v zanimivem dizajnu. Linijska vrata poravnavajo steno in vratno krilo kjerkoli si to v prostoru želite. Poleg moderne linije vrat se zlahkoto izvedbeno izdela vrata do stropa, saj vratno krilo debeline 50 mm dodatno preprečuje krivljenje krila zaradi debelejše konstrukcije vratnih kril od standardnih debelin notranjih vrat.  Leseno vratno krilo debeline 50 mm vgradimo v aluminjasti profili, ki je predhodno vgrajen in poravnan z zidno odprtino hodniškega dela. Če naredimo povzetek, taka vrata in alu podboj poravnamo s steno, kjer skriti ALU profil ni viden, tudi okovje pri tem, na tak izdelek vstavimo skrito, zraven sodi magnetna ključavnica za tišje odpiranje vrat, notranja vrata s skritimi podboji lahko ravnamo v hodnik prostora in pri tem omogočimo uporabniku odpiranje v prostor ali iz prostora v hodniški del, pri tem je vidna le fuga med alu podbojem in vratnim krilom. Barve aluminjsatega profila za DOORline vrata nudimo v dveh osnovnih odtenkih in sicer:

  • BELO barvani aluminij in
  • klasični eloksirani aluminij v svetlo SIVI barvi.
  • okovje za DOOR line vrata barvno uskladimo glede na osnovo profilov in barve vrat
  • opcija skriti podboji v barvi po RAL lestvici z doplačilom 

MONTAŽA ALU PROFILOV DOORLINE PORAVNANI S STENO

Montaža aluminjastih podbojev notranjih vrat poteka v veliki večini pred izdelavo ometov, saj je le tako najlažje in najlepše možno dokončati notranje omete v sklopu profilov aluminija, ki je predhodno narejen po meri z vsemi pred pripravljenimi izvrtinami za skrito okovje vrat. Seveda pa ni pogoj montaže alu podbojev na surove zidove, v primeru, da imate adaptacijo ali pa ste se o vgradnji skritih podbojev in vrat pozanimali prepozno, to ni težava, saj z našimi izkušnjami rešimo po pravilnih postopkih vse stvari, edina slabost, ki nastopi je:  cena vgradnje malo poskoči, ker je potrebno malarska dela okrog profilov urejati naknadno. Notranja vrata poravnana z zidom se tako montirajo v drugem sklopu, običajno je to pred vselitvijo v hišo ali stanovanje. Prednost dvo sistemske montaže je to, da nimate možnosti mehanskih poškodb vratnih kril med samo gradnjo, vaši izvajalci pa seveda lahko brezskrbno izvajajo dela na objektu. Vgradnja alu profilov poravnana z zidom pa je mogoča na  vse konstrukcije:

  • knauf predelne stene 
  • obični zidaki
  • armiran beton
  • siporex predelne ali nosilne stene

Alu profili za notranja vrata popravnana s steno, montaža in cena.

KLASIČNA NOTRANJA VRATA MODERNI DIZAJN

Doorline vrata niso edina vrata, katera izdelujemo v mizarstvu Oblak Boštjan Žiri. Poleg vrat poravnanih z zidom nudimo tudi ostala notranja vrata, katera odlikujejo kvaliteto mizarskega dela po meri. V naši ponudbi se od konkurenčnih vrat razlikujemo po tem, da delujemo po principu kvalitete na dolgi rok. Naši kupci pri nakupu vrat ne dobijo samo tako rečeno “vrat” ampak masivne podboje v celoti in kakovostno robustno vratno krilo z masivnimi nalimki v različnih oblikah in barvah po želji. Seveda govorimo o izdelavi unikatnih vrat izdelanih po meri. Cena vrat se od standardnih dimenzij ne razlikuje, saj za kakovostna vrata že v sami osnovi ne smemo zanemariti dejstva, da so notranja vrata po naročilu nekoliko dražja od standardno industrijskih vrat, ki so narejena iz slabših materialov. Poleg vrhunske izdelave vrat, nudimo našim kupcem podporo v bilo kakšni obliki del. Garancijo na notranja vrata nudimo dve letno, kar pa ne pomeni, da za tem obdobjem kupca pustimo na cedilu. Lahko se pohvalimo z zelo nizko stopnjo reklamacijskih stvari. 

Poleg DOORLINE VRAT si lahko ogledate tudi ostala notranja vrata na povezavi