Moderna notranja vrata

Moderna notranja vrata predstavljajo stanovanje v kakovostnem smislu in elegantnem stanju sodobnosti. Dovršenost zadnjih faz gradnje tako postane človeško zadovoljstvo kot ga moderna notranja vrata nudijo skupaj z ostalimi sodobnimi elementi vrhunskega stanovanja. Trendi notranjih vrat v vseh pogledih gredo naprej in linije vrat niso več klasične, ampak se le te usklajujejo z ostalim pohištvom in celotnim interjerjem. DOORLINE sistem dela ravne linije povezuje z zidovi in vrata v tem primeru niso več izbočene iz zidov, ampak so poravnana s stenami hodniškega dela skupaj s podbojem vrat. Modni trend barve vrat trenutno niso lesovi različnih rasti in strukture, ampak se poleg gladkih zidov najbolj prilegajo zraven bela notranja vrata. Le ta velikokrat zaradi izenačevanja z zidom popleskamo s stensko barvo kar čez vratno krilo.

Klasična notranja vrata s kritimi nasadili

Gladka furnirana moderna notranja vrataVsaka vrata imajo okovje katero skrbi za funkcijo odpiranja in zapiranja DURI. V vsakem primeru pa se okovje vrat razlikuje po svoji kakovosti in sistemom umeščanja v vratna krila ter podboj. Skrita nasadila vrat se trenutno uporabljajo v 70 % izdelanih notranjih vrat, klasična vidna nasadila tako počasi izhajajo iz programa saj te zelo dobro nadomeščajo kakovostni tečaji priznanih proizvajalcev (Otlav in Tečaji TECTUS Simonswerk). Prednosti skritih tečajev vidimo predvsem v dizajnu izdelave vrat ter kakovostnemu delovanju. Ključavnica na sistem magneta pri tem skrbi za tiho delovanje.  Med moderna notranja vrata še vedno štejemo gladka furnirana notranja vrata na različne lesove. Vrata s skritimi tečaji v tem primeru obrezujemo ravno in pri tem sistemu dela ni dodatnih utorov na obodu krila. Klasična vrata se na obodu še vedno razlikujejo po brazdani zunanji obdelavi krila pri kateri se letvica na podboju in krilo linijsko ne ujemata.

 

Vhodna vrata po meri

Bistvo vhodnih vrat je tesnenje v smislu zvočne izolacije in toplotne prevodnosti. Glasnost zunanjega hrupa nam v tako stresnih okoliščinah kot je dandanes čas vse splošno enak za vse ljudi, povzroča psihično obremenjenost pri kateri spoznavamo, kako je prehod zvoka na zunanjih vratih pomemben. Test zvočne izolacije vrat mora dosegati vsaj 28 db za domačo rabo. Tako bomo za vrati zunanje norišnice imeli primerno okolje kateremu z lahkoto rečemo »topel in tihi dom« Moderna vhodna vrata po naročilu niso različna samo v merskih dimenzijah, ampak so prilagojene kupcu iz vseh vidikov kakovosti in prilagoditev okovja na željo naročnika. Mersko narejena vhodna vrata zadovoljijo še tako zahtevnega kupca, saj poleg detajlov vrat katere imamo mizarji dobro razvite brez težav poleg zvočne izolativnosti poskrbimo tudi za varnost. Vgradnja več točkovnih ključavničnih sistemov GU Automatic in kakovostnih varnostnih garnitur za vhodna vrata proizvajalca Hoppe z lahkoto dosegamo varnostne kriterije sodobne izdelave vhodnih vrat na Slovenskem trgu saj reference naših kupcev niso le cena ampak kvaliteta.